Als producent van Intra Hydrocare voelen we ons verantwoordelijk om (potentiele) klanten van onze biocides goed in te lichten over wet- en regelgeving omtrent het gebruik van onze producten. We zien dat er steeds strenger gecontroleerd wordt in de tuinbouw door overheidsinstanties en het gebruik van onvolledig of niet-geregistreerde biocides kan leiden tot vervelende en serieuze sancties. Als het gaat om biocide-wetgeving kunnen we ons goed voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet staan. We hebben daarom een korte samenvatting gemaakt met welke regels je rekening moet houden als je biocides inkoopt en gebruikt specifiek voor de tuinbouw.
Je zult zien dat het simpeler is dan dat het lijkt. Als basis hebben wij de website genomen van het Ctgb, het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden. Op deze website kun je ook eenvoudig vinden welke biocides toelating hebben om specifiek gebruikt te worden in de tuinbouw (en welke niet). Let wel, niet iedere biocide met een algemene toelating mag gebruikt worden in de tuinbouw. Bij het gebruik in de tuinbouw, dient een biocide hiervoor ook specifiek een toelating te hebben.
Zoals je kunt zien op de website van het Ctgb (www.Ctgb.nl) en de FOD (fod.nl) heeft Intra Hydrocare de volgende registraties in Nederland en België:
Check hier of jouw huidige biocide de vereiste registratie heeft in Nederland en hier voor België.
het Vakblad Onder Glas heeft onlangs een artikel gepubliceerd dat de NVWA strenger gaat controleren tegen overtredingen bij het op de markt brengen en gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en biociden. Afhankelijk van de ernst van de overtreding en het risico op gevaar voor mens, dier of milieu worden bepaalde overtredingen zwaarder ingeschaald en komen corrigerende maatregelen.
Ook verzekeraars als Interpolis waarschuwen voor het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en biociden die geen toelating hebben voor de juiste toepassing. Bij aansprakelijkstelling komt de vraag aan de orde of er gewerkt is met erkende middelen. Indien er gewerkt is met niet erkende middelen zal de verzekeraar geen schadevergoeding uitkeren.
Speciaal voor Intra Hydrocare is de dubbelwandige IBC ontwikkeld. Bulk opslag van Intra Hydrocare willen wij alleen doen als we de veiligheid daarvan 100% kunnen garanderen. Per slot van rekening kunnen waterstofperoxide-achtige producten in korte tijd veel zuurstofgas produceren. Een dubbelwandige IBC, met geïntegreerde lekbak en niveau-sensor is de veiligste en makkelijkste manier om te werken met Intra Hydrocare. Zonder zorgen werken met Intra Hydrocare, geeft wel zo’n lekker gevoel.