Intra Hydrocare

Het puurste water voor een duurzame teelt

5 REASONS TO CHOOSE INTRA HYDROCARE

  • Ultra gestabiliseerde waterstofperoxide
  • Verwijdering van organische biofilm in het complete irrigatiesysteem
  • Elimineren van ziekteverwekkers in uw kas
  • Veilig voor mens, plant, materiaal en milieu
  • Chloorvrije waterbehandeling

“Het gehele productie proces van het chelateren van het zilver tot het afvullen van het eindproduct vind geheel plaats in eigen beheer bij Intracare.”

Claudia Weick – Product manager

5 VEELGESTELDE VRAGEN OVER INTRA HYDROCARE

1. WAT IS INTRA HYDROCARE PRECIES?

Intra Hydrocare is een 50% waterstofperoxide in combinatie met gechelateerd zilver. Deze synergetische combinatie zorgt voor een volledige reiniging van het watergeefsysteem en ontsmetting van het water. Het gehele productie proces van het chelateren van het zilver tot het afvullen van het eindproduct vind geheel plaats in eigen beheer bij Intracare.

2. WAARVOOR WORDT INTRA HYDROCARE GEBRUIKT?

Intra Hydrocare heeft speciaal voor de tuinbouwsector een specifieke registratie voor het ontsmetten van water en watergeefsystemen, lege kassen, warenhuizen, bewaarplaatsen, teelttafels, kisten, materialen en gereedschappen.

Door Hydrocare continue met een lage dosering te gebruiken in het irrigatiesysteem, houd je deze vrij van biofilm en plant pathogenen. Biofilm is een voedingsbodem voor bacteriën, schimmels en virussen en stimuleert daarmee juist de groei van deze ziekteverwekkers. Daarnaast kan biofilm ook zorgen voor blokkades in het watersysteem zodat er een ongelijke of geen watergift mogelijk is. 

3. KAN HET SCHADELIJKE RESIDUEËN ACHTERLATEN?

Intra Hydrocare reageert met organische vervuiling inclusief ziekteverwerkers en valt uiteen in water en zuurstof. De vrijgekomen zuurstof heeft nog een extra positief effect op de groei van de plant.

4. MAG IK INTRA HYDROCARE OOK GEBRUIKEN ALS EEN ONTSMETTER TIJDENS DE TEELTWISSEL?

Jazeker, Intra Hydrocare is de enige gestabiliseerde waterstofperoxide welke is toegelaten voor het ontsmetten van lege kassen. Hydrocare is zeer effectief en bovendien ook zeer vriendelijk voor mens en milieu. Een groot voordeel is dat Hydrocare geen nare dampen en geuren achter laat en dat je het niet hoeft na te spoelen.

5. KAN IK OP IEDER MOMENT STARTEN MET HET GEBRUIK VAN INTRA HYDROCARE OP MIJN IRRIGATIESYSTEEM?

Ja men kan op ieder moment starten met Intra Hydrocare. Indien je start bij het begin van de teelt en de leidingen zijn schoongemaakt zal je deze schoon houden. Indien je start  tijdens de teelt zal je de aanwezige biofilm langzaam verwijderen.  De adviesdosering is 40 cc per 1000 liter voedingswater.. Deze lage continue dosering is veilig voor het gewas, heeft direct effect op de aanwezige ziekteverwekkers in het voedingswater en biofilm. Er kan dus op ieder moment van de teelt gestart worden met het meegeven van Hydrocare. Als er gedurende de teelt gebruikt gemaakt wordt van Hydrocare dan is er kans dat?  het irrigatiesysteem gedurende de teeltwissel niet meer extra gereinigd te worden.

Betere hygiëne = hogere opbrengsten

Start vandaag nog met schoon irrigatiewater voor uw teelt

%d bloggers liken dit: